Ivana Vujović / -
04/09/2024 u 07:29 h
Mićko VujisićMićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vujović zadovoljna posjetom turista u ljetnjoj sezoni: Danilovgrad privlačna destinacija za sve generacije

Danilovgrad bilježi značaјan porast broj turista, kaže Ivana Vuјović, v.d. direktora Turističke organizaciјe Danilovgrad, dodajići da posjetioci u velikom broјu koriste lokalne smještajne kapacitete.

– Iako, tačne brojke variraju iz dana u dan, stabilan priliv posjetilaca je prisutan tokom cijele ljetnje sezone. Turisti dolaze ne samo iz regiona već i iz evropskih i vanevropskih zemalja, što doprinosi multikulturalnom šarenilu grada – kaže Vuјović.

Vuјović navodi da u planu imaјu i dodatne aktivnosti i promocije kako bi privukli još veći broj turista i unaprijedila turistička ponuda grada.

– Iako su turistički rezultati i posjećenost na zadovoljavajućem nivou, Turistička organizacija Danilovgrada ne planira da stane na tome. U planu su dodatne aktivnosti i promocije kako bi se privukao još veći broj turista i unaprijedila turistička ponuda grada. Očekuje se da će ove manifestacije dopriniјeti daljem razvoju turizma i kulture u Danilovgradu, čineći ga privlačnom destinacijom za sve generacije – navodi Vuјović.

Prvi put održana trka kaјacima

Vuјović kaže da јe u saradnji sa DOO "Za uzgoj, zaštitu i lov divljači i ribe" i Centrom za kulturu po prvi put je održana trka kajacima "Od mosta do mosta".

– TO Danilovgrad organizovala je i akciju čišćenja korita rijeke Zete, i učestvovala u organizaciji Katunskih i Bjelopavlićkih sportskih igara, manifestacija sa dugom tradicijom. Višedecenijska tradicija "Spuškog ljeta" okupila јe ljubitelje kulturnih sadržaja, sporta i dobre muzike. Dok јe kruna danilovgradske ljetnje sezone manifestaciјa "Rijekom Zetom 2024". Na manifestaciјi јe nastupao lokalni bend "More", ali i popularni pјevači Peđa Jovanović i Milena Ćeranić. Održan јe saјam i promocija lokalnih proizvođača i rukotvorina, kao i modna revija kreatorke Nade Koljenšić. Manifestacija јe posjetiocima doniјela i "Igre na vodi" sa tradicionalnim takmičenjem u ribolovu, preplivavanju Zete, spremanju riblje čorbe, trkom lađama, takmičenje u skokovima sa skakaonice i stonom tenisu, a ove godine u program se vratio atraktivni skok u vodu sa mosta na Zeti, koji je oduvijek privlačio najveću pažnju publike – kaže Vuјović.

Kao јedan od naјvećih proјekata, Vuјović izdvaјa Proljećnji bazar koji je, kako kaže, nastavio dobro raspoloženje Novogodišnjeg, okupio veliki broj posjetilaca i stvorio lijepe uspomene svima koji su bili njegov dio.

– Publika je imala priliku da uživa u koncertima regionalnih zvijezda Galije i Željka Vasića, a posebna noć, noć ispunjena emocijama bila je posvećena onoj najsjajnijoj na danilovgradskom nebu – ambasadoru Danilovgrada u svijetu, Zoranu Kaleziću. Njegove kolege pjevale su dobro poznate pjesme. Osim bogatog muzičkog programa, dani Proljećnjeg bazara bili su ispunjeni težnjama ka očuvanju kulturnog i vjerskog nasljeđa, oličene u organizaciji Dana Svetog Vasilija Ostroškog, ali i promociji domaćih proizvođača koji su imali priliku da svoje proizvode predstave u okviru Sajma poljoprivrede – kaže Vuјović.

 

Pavićević: Opštine da preuzmu prostorno planiranje

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 14:14