Završeni radovi u centru Budve, višemilionski projekat / - FOTO: RTV BUDVA
18/07/2024 u 12:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Završeni radovi u centru Budve, višemilionski projekat

Pola godine od početka radova na saobraćajnici u Ulici 22. novembra i Meditreanskoj ulici, radovi su završeni, te se ponovo normalno saobraća ovom dionicom koja vodi ka jezgru grada.

Vrijednost investicije neznatno je premašila tri miliona eura, a Sekretar sekretarijata za investicije Joko Popović za portal RTV Budva istakao je da se nada da će se od danas sezona nastaviti neometano i da Budvu očekuju sjajni turistički rezultati kakvi se i očekuju od metropole turizma.

– Zadovoljstvo je danas biti ovdje u ime Opđtine Budva i u ime građana Budve, da otvorimo jednu ovakvu saobraćajnicu koja je po svim propisima, propisanim za jedan ovakav projekat, u korist sugrađana, grada i turista. Riješena je u zakonskim okvirima počevši od tenderske dokumentacije, tek iz trečeg puta je postupak sproveden, dva puta nije bilo izvođača, radovi su počeli u februaru i završeni su u propisanom roku. Dobili smo jednu modernu saobrćaajnicu ne samo vizuelno nego i u tehničkom smislu ulica je omugućila da se riješi atmosferska voda u ovom dijelu grada i svi oni problemi koji su do sada bili viđeni na portalima neće više biti aktivni, ulica je završena i otvorena da svi u njoj uživamo – kazala je potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić.

image

Završeni radovi u centru Budve, višemilionski projekat

- FOTO: RTV BUDVA

“Želio bih da obavijestim građane da smo danas otvorili ovu saobraćajnicu, zahvalio bih se svima koji su učestvovali u ovom projektu i radnicima koji su radili u nehumanim uslovima posljednjih dvadeset dana i dali sve od sebe da ovo bude završeno u roku, sanacija atmosferksog kanala biće nastavljena nakon turističke sezone”, kazao je za portal RTV Budva, sekretar Sekretarijata za investicije Joko Popović.

On se i zahvalio građanima na strpljenju.

– Dobili smo modernu saobraćajnicu i u narednom periodu razamtraćemo tehničku dokumentaciju za nastavak projekta, a u 2025. godini očekujemo nastavak sanacije bulevara do Perle – istakao je Popović.

Režim saobraćaja se nastavlja nromalno, a stubićima će se ponovo blokirati ulazak u šetališnu zonu, pa će saobraćaj u samoj šetališnoj zoni od danas ponovo biti zabranjen.

image

Završeni radovi u centru Budve, višemilionski projekat

- FOTO: RTV BUDVA

Komunalno preduzeće i RJ Zelenilo zasadilo je zelenilo u djelovima gdje je to bilo moguće.

– Nadam se da turistička sezona sadda može da se nastavi nesmetano i da ćemo imati najbolje turističke rezultate u Crnoj Gori, kakvi i priliče metropoli turizma – zaključio je Popović.

Vrijednost inevsticije je bila tri miliona eura, ali će zbog dodatnih troškova ona biti neznatno povećana, no ostaje u dozvoljenim zakonskih okvirima od 20 odsto.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 03:35