Барски таксисти / - фото: Д.С.
17/09/2021 u 13:26 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Због нерада барске инспекције, превоз путника у друмском саобраћају у тоталном хаосу

Предсједник Струковног синдиката таксиста Црне Горе Боро Павловић из Бара каже да након што обиђу читаву Црну Гору и упознају се са проблемима, даће рок да се захтјеви испуне, а уколико надлежни не буду имали слуха иду у генерални протест и то у Подгорици

Проблемима у друмском саобраћају у Црној Гори па и Бару, никад краја. Након неславно завршене туристичке сезоне, у којој је посебно била изражена сива економија, стари проблеми су поново актуелни. Предсједник Струковног синдиката таксиста Црне Горе Боро Павловић из Бара каже да након што обиђу читаву Црну Гору и упознају се са проблемима, даће рок да се захтјеви испуне, а уколико надлежни не буду имали слуха иду у генерални протест и то у Подгорици. Све до решења проблема.

Што се тиче Бара, подсјећа да су пред овогодишњу туристичку сезону имали неке договоре са Комуналном полицијом.

image

Боро Павловић

- фото: Д.С.

- Они су у једном дијелу покушали нешто да раде, али то није било довољно. Имали смо неке рокове које је дала Влада, кроз формирано координационо тијело, али и од тога ништа није урађено. Сезона је прошла у тоталном хаосу у укупном друмском саобраћају на подручју барске општине, што је условио нерад комплетне инспекције- истиче Павловић.

Он каже да је у припреми Општине једна одлука о аутотакси превозу, која је по први пут урађена без њиховог знања и учешћа.

- Већ се креће у јавну расправу, што се никад до сада у овој општини није догодило и ово је први пут да се то ради без нашег учешћа. Истина, имали смо један састанак гдје је у начелу било приче, али не о детаљима одлуке. Чини се да је општина или њен надлежни секретаријат, на своју руку донио одлуку, а зна се да се на јавним расправама мало шта може промјенити. Вјероватно ћемо убрзо имати неке нове услове које ћемо после овакве сезоне и двадесетогодишњих проблема морати да рјешавамо, у смислу куповине вјероватно нових аута, или неких сличних захтјева, које нисмо у могућности да подржимо - каже Павловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:52