На састанку у Општини Улцињ разговарано и о туристичкој сезони / -Општина Улцињ
23/04/2021 u 18:47 h
М.К.М.К.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општини Улцињ неопходна финансијска помоћ Владе

Вјерујем да ће нова влада допринијети да се Улцињу врати одређени сјај који је постојао у неком претходном периоду, а који је некако био изгубљен због одређених погрешних одлука, нагласио је министар Јаков Милатовић
– Упознат сам да је финансијска ситуација у Општини Улцињ тешка. Ликвидност је важна у сусрет реализацији туристичке сезоне и разговараћу са ресорима у чијој је то надлежности како бисмо видјели можемо ли наћи рјешење у корист општине. Мислим да и министар финансија има слуха за проблеме општине и то је питање које ће се разматрати, изјавио је јуче министар економског развоjа Jаков Милатовић након посјете Улцињу и разговора с првим човјеком Улциња Александром Дабовићем. Дабовић је рекао да је с министром Милатовићем разговарао о предстојећој туристичкој сезони, економском развоју града као и рјешавању финасијске кризе у којој се налази најјужнија општина.
– Општина Улцињ је у тешкој ситуацији, не од данас већ дужи период и разговарали смо о томе. Очекујемо помоћ од Владе и ресорног министарства зато што Улцињ у овом тренутку не може сам да се избори са овако великим проблемима – казао је Дабовић.
image
Jakov Milatovic i Aleksandar Dabovic
-INTERNET

Министар је рекао да је Улцињ друга општина коју је посјетио у обиласку приморских општина, а у циљу што боље реализације туристичке сезоне.
– Мислим да Улцињ то заслужује као друга нјаважнија општина у смислу туристичког промета у Црној Гори. Вјерујем да ће нова влада допринијети да се врати одређени сјај који је постојао у неком претходном периоду, а који је некако био изгубљен због одређених погрешних одлука. Имали смо конструктиван разговор. Причали смо о пакету подршке који Влада припрема за други квартал, а који је одличан наставак оног који смо усвојили у јануару. У том смислу и Улцињ је одрадио одређене мјере подршке према локалној привреди тако да је потребна снажна координација између централне власти и локалних самоуправа у циљу што веће подршке туристичкој привреди – нагласио је Милатовић.
Он је најавио скору посјету земљама региона, истичући да је регион важан за комплетну туристичку привреду у Црној Гори.
Улцињ добијао мало средстава из капиталног буџета
Било је ријечи и у инфраструктурним пројектима који недостају, а Улцињ је у претходном периоду добијао недовољно средстава из капиталног буџета у поређењу са другим општинама. Очекујем да ћемо са локалном влашћу радити на убрзању пројектне документације која је раније била проблем. Поменули смо продужетак булевара ка Ади и изградњу моста преко ријеке Бојане, те повезивање са албанском страном. То су добре ствари за економско унапређење сарадње између наших земаља, те могућност да тражимо новац од европских фондова. Као министар даћу све од себе да се те ствари што прије реализују – поручио је Јаков Милатовић

– Већ смо посјетили Босну и Херцеговину. Наредне седмице путујемо у Хрватску, а након празника посјетићемо Косово и Сјеверну Македонију желећи да пошаљемо снажну поруку да су границе Црне Горе ове године отворене за наше сусједе. Оно што ова Влада ради другачије је у односу на претходну, да са ријечи које су и у преходном периоду биле добре, пређе на конкретну акцију, а све на бенефит грађана комплетног региона – рекао је Милатовић.
М.К.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 14:57