Dabovic u obilasku radova / -OPSTINA ULCINJ/ FEJSBUK
30/04/2021 u 17:17 h
Марија ТомићМарија Томић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Раскопане улице дочекују туристе

Извjесно jе да уговорени краjњи рок - краj априла, неће бити испоштован. Настала ситуациjа jе забрињаваjућа jер Старограђани живе искључиво од сезоне - рекао је Александар Дабовић
Предсједник Општине Улцињ Александар Дабовић затражио је од извођача радова реконструкције инфраструктуре у Старом граду да убрзају радове. Он је након обиласка градилишта саопштио како се увjерио да радови на санциjи и реконструкциjи калдрме, иако у одмаклоj фази, не иду жељеном динамиком.
– Извjесно jе да уговорени краjњи рок - краj априла, неће бити испоштован. Настала ситуациjа jе забрињаваjућа jер Старограђани живе искључиво од сезоне, коjу нестрпљиво чека велики броj породица, хотела, врхунских угоститељских обjеката, док jе са друге стране Стари град значаjан и са културно – историjског аспекта као напосjећениjа знаменитост у нашем граду. Очекуjем од главног извођача радова, подгоричке фирме „Монтал”, да се свим капацитетима максимално заложи како би ове радове што приjе привела краjу.Општина Улцињ ће дневно пратити развоj ситуациjе - саопштио је Дабовић.
Подсjетимо, средином јануара, после вишегодишњег кашњења у улцињском Старом граду коначно је почела санација и реконструкција саобраћајница у урбаној цјелини. Пројекат је планиран прије више година, а државним буџетом из 2015. године за овај пројекат опредијељена су средства у висини од око 200.000 еура. Планирана је санација централне и источне улице, а укупна површина која треба да се реконструише износи 2.385 метара квадратних.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 13:23