/ - фото HTTPS://LAPSI.AL
28/01/2022 u 20:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Балканске руте "отворене" за шверц канабиса из Алабаније?

"Дрога је излазила из Албаније, па је преко Сјеверне Македоније морала да пређе у Републику Србију и одатле камионом уђе у Турску"

Канабис произведен у Албанији, који је недавно запљењен на границама Србије, само је једна карика у нарко-ланцу који кружи у региону Балкана.

Српски медији јављају да је 300 кг канабиса недавно запљењеног у Терновцу, код Бујановца, гдје је ухапшено пет албанских држављана, дио укупно 820 кг хашиша и 15 кг хероина запљењених посљедњих мјесеци у појединим дијеловима Србије, пише lapsi.al.

У међувремену, за последњу акцију, министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин потврђује да су ухапшени држављани Републике Албаније.

- Ухапшени су Албанци и нису Албанци са Косова или из Сјеверне Македоније. Најновија запљена прекинула је трговински ланац марихуане који је организовала албанска мафија. Марихуана је морала да заврши у Турској- рекао је Вулин.

Дрога је излазила из Албаније, па је преко Сјеверне Македоније морала да пређе у Републику Србију и одатле камионом уђе у Турску. Министар је српским медијима представио и цијене канабиса у Албанији.

- Килограм марихуане тамо сада кошта од 6.000 до 8.000 еура- додао је он.

Он је додао да Србија неће бити тржиште марихуане и да није безбједно мјесто за продају или дистрибуцију дроге.

У међувремену, српски медији објавили су ову мапу трговине дрогом на Балкану, која одаје утисак заиста отвореног Балкана, гдје бандити најбоље комуницирају једни са другима, пише албански портал.

У њему се прецизира да Албанија извлачи канабис у Италију преко двије главне луке- Драч и Валона, као и са граничних прелаза са Грчком или Косовом.

У међувремену, кокаин који пролази кроз Италију, након преласка преко Албаније, одлази у Сјеверну Македонију и Косово, док хероин има ексклузивни улаз из Сјеверне Македоније да би прошао кроз Албанију, са коначним циљем Италија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 12:02