Фото: ЕПА
08/06/2021 u 21:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Младић након пресуде: Забринуо бих се да су ме ослободили

Истакао је да је да је генерал посебно захвалан предсједнику Судијског вијећа који је имао издвојено мишљење у пресуди

Дарко Младић, син осуђеног ратног злочинца Ратка Младића, у разговору за РТРС открио је како је посјетио оца након изрицања пресуде те да је он том приликом поручио да би се забринуо да су га ослободили, као и да је битно да народ чува Републику Српску, пренио је портал клиx.ба.

Дарко је казао како је његов отац добро, “миран и сталожен”, те да је добро звучао приликом посјете, што је приписао адреналину. Коментаришући његово свеопште стање казао је како ће се тек у наредним данима видјети како ће се данашња дешавања одразити на његово здравље.

Младић је сину рекао да “поручи свима” да би се забринуо да су га ослободили, као и да га је “НАТО пакт осудио јер је бранио свој народ и спријечио њихове планове да Србе протјера са својих вјековних огњишта”.

Такође, поручио је да се “народ не брине због пресуде” те да је битно да народ чува Републику Српску, а да је његова судбина мање битна.

Дарко је пренио како је његов отац истакао захвалност суткињи Нyамбе “јер је показала изузетну храброст да се супротстави судском механизму, који све ове године, откад је основан, суди према унапријед написаним аршинима и дијели жртве на подобне и неподобне”.

За крај је поручио да зна шта народ мисли о њему, као и да “није он битан, већ је битно да се чува Република Српска”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:22