Марибор / - Википедија
17/01/2022 u 06:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Деактивирана бомба из Другог свјетског рата у Марибору: Евакуисали дио града

У акцији учествовало је око 150 припадника различитих тимова из области цивилне одбране, спасавања и безбједности, рекао је начелник Цивилне одбране Марибор Само Робић

Словеначке власти успјешно су деактивирале бомбу из Другог свјетског рата која је раније ове недјеље пронађена у Марибору.

Како преноси агенција СТА, дио другог по величини словеначког града морао је да буде евакуисан до отприлике 13:30 сати када су сирене означиле крај опасности.

У акцији учествовало је око 150 припадника различитих тимова из области цивилне одбране, спасавања и безбједности, рекао је начелник Цивилне одбране Марибор Само Робић. Такође, како се наводи, успјешно је спроведена евакуација око 130 становника из зоне од 300 метара око локалитета.

Раније ове недјеље на градилишту у Марибору пронађена је бомба из Другог свјетског рата, тешка 250 килограма, која није експлодирала. Полиција је оградила подручје у којем је пронађена бомба из предострожности, а на лице мјеста изашла је екипа за уклањање бомби.

Полицијска управа у Марибору позвала је медије да се, из безбједносних разлога, држе даље од мјеста на којем је нађена бомба и да не ометају рад стручњака.

Марибор, други по величини град у Словенији, један је од градова са простора бивше Југославије који су највише бомбардовани током Другог свјетског рата.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:36