Фото: Н1 / - Фото: Н1
14/04/2022 u 19:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик: Нека је проклет сваки Србин који би у парламенту расправљао о државној имовини

- Позивамо народ да пажљиво прати како се ко понаша у овом времену. Ово није политичка, већ егзистенцијална борба, навео је он

Представници владајуће коалиције у Републици Српској упутиле су данас захтјев свим органима у овом БХ. ентитету да проводе Закон о непокретној имовини, када тај ступи на снагу.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је клетву сваком Србину који би расправљао о закону о државној имовини у Парламентарној скупштини БиХ.

"Републички органи и организације имају јасне одговорности у том погледу. Они морају знати да ми не дамо имовину. Нек’ је проклет онај од Срба који икада дође у позицију да расправља о закону на нивоу БиХ", казао је Додик послије састанка представника владајуће коалиције у Бањалуци.

Према његовим ријчима, ако се једном стави предмет, који се зове имовина, на законодавну надлежност Парламентарне скупштине БиХ, која, како он наводи, није надлежна, биће потписана "смртна пресуда РС".

Лидер СНСД-а је нагласио да ће Република Српска спроводити Закон у непокреној имовини РС, без обзира што га је поништио Високи представник Кристијан Шмит.

"Закон ће се спроводити онако како и пише у њему, републички органи ту имају своје обавезе. Одлуку Шмита нећемо објавити у службеном гласнику, што значи да неће бити примјењива у Српској", казао је Додик.

Иако је јуче најавио да ће се Закон о непокреностима РС данас објавити у ентитетском Службеном гласнику, до сада није потврђено да је то и учињено.

Додик је даље рекао да је БиХ протекторат, што потврђује и мјешање странаца у њена унутрашња питања.

 - Енормно је мјешање других земаља у унутрашње ствари, прије свих, САД, Велике Британије и Њемачке, у конкретна питања која се тичу суверенитета, оцијенио је он.

За Савјет за спровођење мира у БиХ (ПИК) Додик је рекао да је "непостојеће, самоорганизовано тијело", додавши да ће Русији, ако га њени представници буду питали, рећи да треба да остану чланица ПИК-а, да би се "чуо глас против".

Он је још казао да је ситуација у РС, без обзира на све добра, а да ће повећање плата зависити од реалних могућности, а да ће мајска пензија бити повећана за десет процената.

Додик је оцијенио да ће Централна избора комисија БиХ (ЦИК) покушавати владајуће странке у РС да доведе у хаос, али да се оне припремају као да ће сјутра избори.

 - Позивамо народ да пажљиво прати како се ко понаша у овом времену. Ово није политичка, већ егзистенцијална борба, навео је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 17:03