/ FOTO: UNSPLASH.COM/DE AN SUN
20/02/2024 u 17:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dubrovnik: Za dva mjeseca u zatvoru umrlo dvoje zatvorenika, pokrenuta istraga

Nisu pronađeni nikakvi tragovi nasilja. Iz Ministarstva tvrde kako se radi o jedina dva smrtna slučaja koja su evidentirana u navedenom zatvoru od 2015. do danas

Prema informacijama Dubrovačkog dnevnika u zatvoru u Dubrovniku u kratko vrijeme su se dogodile dvije smrti. Prva smrt zabilježena je krajem prošle godine, a druga početkom februara ove godine.

Nisu pronađeni nikakvi tragovi nasilja. Iz Ministarstva tvrde kako se radi o jedina dva smrtna slučaja koja su evidentirana u navedenom zatvoru od 2015. do danas.

Prema podacima Ministarstva, od 2015. godine do danas, to su jedina dva smrtna slučaja u dubrovačkom zatvoru, a u oba slučaja nisu pronađeni tragovi nasilja.

- Zatvor u Dubrovniku intenzivno sarađuje s nadležnim tijelima (nadležnim državnim odvjetništvom i nadležnom Policijskom upravom) te su u vezi smrtnih slučajeva zatražene povratne informacije o rezultatima naloženih sudsko-medicinskih obdukcija koje međutim još uvijek nisu zaprimljene - odgovorili su iz Ministarstva pravosuđa i uprave.

Prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, uzrok jedne smrti je gušenje hranom, dok je uzrok drugog smrtnog slučaja kardiovaskularne prirode.

Saznaju i kako je u jednom od dva slučaja preminula ženska osoba koja je lani pokušala ubiti majku u porodičnoj kući na Korčuli, a prije nekoliko godina i svog nevjenčanog supruga. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:16