/ IZVOR: N1
21/06/2022 u 20:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Тужилаштво за организовани криминал саопштењем аболирало Стефановића

За много бенигније ствари, према оцијени Ђукановића, људи су били по 30 дана или шест мјесеци у притвору, док наређење да се прислушкује шеф државе није релевантно

Адвокат и функционер Српске напредне странке Владимир Ђукановић оцијенио је да је Тужилаштво за организовани криминал Србије својим саопштењем "аболирао" министра одбране Небојшу Стефановића, наводећи да за њих није релевантна чињеница да је неко прислушкивао предсједника државе, и додао да је спреман "све што има да мијења са Стефановићем".

Ђукановић, који је бранилац Дијане Хркаловић, је за телевизију Пинк, после изјашњавања Тужилаштва за организовани криминал и видео објаве Небојше Стефановића, указао да је тужилаштво могло да за наредну прикупи обавештења, да формирају предмет и поједини људи да дају исказе.

За много бенигније ствари, према оцијени Ђукановића, људи су били по 30 дана или шест мјесеци у притвору, док наређење да се прислушкује шеф државе није релевантно, преноси Н1.

- Нека се стиде, срам их било. Згрожен сам поступањем Тужилаштва за организовани криминал, али хајде да се не каже да се мијешамо у рад самосталних државних органа, али нека грађани знају какви су нам тужиоци за организовани криминал- рекао је Ђукановић.

Он је поновио свој утисак да је тужилац аболирао Стефановића и додаје да је то врло циљано урађено.

На Стефановићеве тврдње да је његова некадашња државна секретарка Дијана Хркаловић имала везе за криминалним кланон, Ђуканбовић је упитао што је "није ухапсио, пријавио, јер су били више него блиски".

- Срамно је да данас нешто изјављује. Био си дужан, ако си имао сазнања, као министар полиције, да је имала контакте, да је пријавиш. Како то ниси урадио? Лицемерје-  истакао је Ђукановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:07