Јовановић пред судом у Приштини / Kosovo online
11/07/2021 u 13:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Филиповић: Надам се да суд у Приштини ускоро одбаци оптужницу против Риста Jовановића

Рок за одлучивање о жалби jе 15 дана, али због хитности и чињенице да се оптужени налази у притвору Филиповић, очекуjе да ће се у току наредне недјеље суд изjаснити о жалби

Основни суд у Приштини током наредне недјеље ће одлучивати о жалби за одбацивање оптужнице против Риста Jовановића, потврдила jе за Косово онлаjн његов адвокат Jована Филиповић.

Рок за одлучивање о жалби jе 15 дана, али због хитности и чињенице да се оптужени налази у притвору Филиповић, очекуjе да ће се у току наредне недјеље суд изjаснити о жалби.

"Jа се искрено надам с обзиром на то да се Jовановић налази у притвору да ће судиjа брже реаговати и да ће одлуку донијети барем у току ове недјеље", рекла jе Филиповић.

Подсјећа да у односу на jако кратак период од 24 сата, коjи су имали на располагању за жалбу на притвор, сада су имали више времена за анализу свих детаља овог случаjа.

"За разлику од тога када смо предавали жалбу коjа се тицала само мјере притвора, а имали смо рок од само 24 сата, у том року ниjе било могуће открити нити неке нове снимке нити свједоке. Сада смо дошли до снимака онога што се дешавало на Газиместану, коjи ће моћи да нам даjу одговоре на нека питања", каже Филиповић.

Истиче да jе и лично била присутна тог дана на Газиместану.

"Jа сам била тог дана на Газиместану и лично нисам чула никог да jе узвикивао погрдне називе, али о томе ће се разговарати током поступка уколико суд буде дозволио да се сведоци укључе у поступак", навела jе Филиповић.

Оно што Филиповић очекуjе jе да оптужница против Риста Jовановића буде одбачена, jер према њеном мишљењу у оптужници нема елемената кривичног дјела.

Апелациони суд jе одбио жалбу одбране за укидање притвора Jовановићу, коjем jе Основни суд одредио до 30 дана притвора, након чега jе Филиповић уложила захтјев за укидање оптужнице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 05:46