Гордан Грлић Рамадан / - фото: Јутјуб принтскрин
06/04/2022 u 20:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хрватска ће протjерати дио руских дипломата

Грлић-Радман jе рекао да ће Хрватска то учинити из солидарности и као реакциjу на ово шта се догађа, на стравичне призоре из Буче и других украjинских градова

Хрватски министар спољних послова Гордан Грлић Радман наjавио jе данас у Бриселу да ће и Хрватска протjерати дио руских дипломата, по узору на броjне чланице Европске униjе и НАТО-а.

Грлић-Радман jе рекао да ће Хрватска то учинити из солидарности и као реакциjу на ово шта се догађа, на стравичне призоре из Буче и других украjинских градова. Он jе истакнуо да то снажно подсjећа на трагичне догађаjе од приjе више од 30 година у Вуковару, његову хероjску одбрану и жртве.

Састанку министара спољних послова држава чланица НАТО-а сутра ће се придружити и украjински шеф дипломатиjе Дмитро Кулеба коjи ће их извиjестити о посљедњим догађањима, укључуjући и преговоре између Киjева и Москве.

На састанку ће се разговарати и о новом Стратешком концепту, коjи би требао да буде усвоjен на самиту Савеза краjем јуна у Мадриду.

- Припремамо нови Стратешки концепт како би Савез могао да одговори на све облике приjетњи, како би био учинковитиjи и што jачи - рекао jе Грлић Радман, преноси Хина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 21:41