Aljbin Kurti / - EPA
13/08/2024 u 18:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kurti: Most na Ibru mora biti otvoren, nema rasprave o toj temi

Kosovski premijer Aljbin Kurti poručio je danas da je otvaranje mosta na Ibru pitanje koje je zaključeno 2016. i 2017. godine u Briselu, te da više nema rasprave o toj temi jer je, kako kaže, ona sada u nadležnosti institucija Kosova.

Kfor: O odluci o otvaranju mosta na Ibru razgovarati u Briselu

Kurti je rekao da je za otvaranje mosta potrebno još samo da stigne potvrda o izdržljivosti iz resornog ministarstva, prenosi Reporteri.

- Pitanje mosta na Ibru je pitanje Kosova, to je pitanje koje je zaključeno što se Brisela tiče 2016. i 2017. godine i most mora da se otvori. Želimo slobodno kretanje građana i vladavinu prava, mir i bezbjednost. Sa naše tačke gledišta, ono što moramo da sačekamo je izvještaj o stabilnosti mosta. Kada vidimo izvještaj, procijenićemo koliko je most stabilan- rekao je Kurti prilikom obilaska radova na putu Prizren-Tetovo.

Prema njegovim riječima, most na Ibru trebalo je da bude otvoren u januaru 2017. godine.

- To nije stvar diskusije, stvar je otvorenosti, a 2016. godine su završene sve rasprave i rečeno je da most treba da bude otvoren 20. januara 2017. Sada nismo ni u januaru ni u 2017. godini, već u u avgustu 202-, dodao je Kurti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 18:04