/ - (EPA-EFE/MILAN KAMMERMAYER)
31/05/2023 u 13:52 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kurti: Specijalna policija neće napustiti zgrade opština na sjeveru Kosova

Kurti je naglasio da "dokle god se bijesna rulja nalazi na ulicama, koja prijeti da će napasti, specijalci moraju da budu u opštinskim zgradama"

Albin Kurti doputovao je danas u Bratislavu, iako je dan ranije rekao da je otkazao učešće na forumu u Slovačkoj, i poručio je da se uprkos zahtjevima iz Vašingtona pripadnici specijalne policije neće povući iz opštinskih zgrada na sjeveru Kosova, prenosi Avaz.ba.

"Bijesna rulja koja prijeti da će napasti"

Kurti je naglasio da "dokle god se bijesna rulja nalazi na ulicama, koja prijeti da će napasti, specijalci moraju da budu u opštinskim zgradama". 

- Naša policija radi veoma profesionalan posao, obučeni su od SAD i EU, zapadno su orijentisani i dobro znaju ljudska prava i nema povrede od strane naše policajce - rekao je Kurti.

Kurti je naveo da se sastao sa Boreljom i Lajčakom.

- Rekao sam im da je ovo bio miran protest imao bih razumijevanja, ali ne za rulju koja puca i viče ubij, ubij. Ovoj fašističkoj rulji nećemo predati našu republiku - rekao je Kurti, prenosi Kosovo-online.com.

"SAD nemaju mnogo entuzijazma"

On je dodao da je rješenje za izlaz iz ove krize "ili da se rulja vrati nazad u Srbiju ili da završi u kosovskim zatvorima".

Da podsjetimo, američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer rekao je sinoć da je otkazivanje učešća Kosova u vježbi "Defender Evropa 2023", prva posljedica za Vladu Kosova, koja je odbacila pozive Vašingtona da deeskalira situaciju na sjeveru.

- Moram da kažem da u ovom trenutku SAD nemaju mnogo entuzijazma da reaguju na neke interese Kosova, poput angažovanja sa zemljama oko priznanja, ili aktivnog rada na unapređenju Kosova na euroatlantskom putu. Nadamo se da će premijer Kurti poslušati naš savjet i odmah preduzeti korake za smanjenje tenzija na sjeveru - rekao je Hovenijer.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 04:22