Кустурица / Фото: Јутјуб
25/07/2021 u 21:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кустурица: Срби никад нису добили потврду о геноциду у Јасеновцу, сад или никад

Да ли ћемо коначно кренути у свеопшту акцију да пред свијетом изведемо доказ да смо у свим ратовима били жртве, пита се прослављени редитељ

Ми Срби над којима је изведен геноцид у Јасеновцу, Градини, Јадовну, Старом Броду никад нисмо добили потврду погрома који је над нама извршен, казао је за агенцију Срна прослављени редитељ Емир Кустурица. 

Како је казао, у 20. вијеку десила су се три велика геноцида у Европи.

- Страдали су Јевреји, Срби и Јеремени. Јевреји су доказали геноцид над њима,Јермени такође у највећем дијелу свијета. Да ли ћемо ми коначно кренути у свеопшту, планирану акцију да пред свијетом изведемо доказ да смо у свим ратовима у прошлом вијеку били жртве? Сад или никад - поручио је Kустурица.

Коментаришући то што је високи представник у Босни и Херцеговини Валентин Инцко наметнуо допуне у Kривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава негирање геноцида и величање ратних злочинаца, Кустурица је казао да је Инцко блиједа копија генерала Оскара Поћорека.

- Инцко је кловн који ништа није научио из грешака његовог претходника од прије више од 100 година кад је потоњи био аустроугарски гувернер БиХ- поручио је Kустурица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:54