/ - FOTO: Ž.B. PORTAL DAN (arhiva)
25/06/2022 u 14:41 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Meteo-alarm širom Balkana: Najavljene obilne padavine, olujni vjetrovi i moguće štete

Neki gradovi regiona već su osjetili ovo današnje "osvježenje"

Balkan je i ove semdice zahvatilo jako nevrijeme. Tako su djelovi Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Bosne bili pod udarima jakih pljuskova, vjetorva i olujne grmljavine. Posebno meteorolozi upozoravaju na večernje sate, kada se očekuju jače oluje.

(FOTO i VIDEO) Nevrijeme protutnjilo Podgoricom: Padao grad veličine oraha, polomljena stabla, uništeni automobili

I kod nas se proteklih dana, tokom određenih djelova dana, mogao osjetiti ovaj talas". I za danas je izdat meteo-alarm za dio terirorije naše zemlje i upozorenje od vremenskih neprilika.

image
- FOTO: SKRINšOT

Neki gradovi regiona već su osjetili ovo današnje "osvježenje".

Pljuskovi su zabilježeni u Beočinu, Novom Sadu i u Subotici.  Republički hidrometeorološki zavod Srbije ( upozorio je da se u naredna dva časa u Vojvodini, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji očekuju pljuskovi sa grmljavinom. RHMZ dodaje da se u Bačkoj, Sremu, na sjeveru Banata, kao i u brdsko-planinskim predjelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije posle podne i uveče očekuje lokalna pojava jakog pljuska sa gradom, olujnim vjetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vrijeme.

Promjenljivo oblačno, moguća kiša tokom dana

U Hrvatskoj je DHMZ izdao upozorenja, za tri regije proglašena opasnost od nevremena. DHMZ je za subotu izdao žuto upozorenje za Zagrebačku, Karlovačku i Osječko-baranjsku županiju. Navode da su lokalno mogući jače izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom, a nevrijeme može prouzročiti i štetu. Ističu da treba pripaziti na otvorenome.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 03:46