/ - фото: GRANPOL.GOV.BA
05/11/2021 u 23:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Мигранти откривени у товарном простору теретних возила

Од почетка године, у товарном простору теретних моторних возила, Гранична полиција БиХ је евидентирала око 80 случајева у којима је откривено око 260 миграната

Радећи на сузбијању илегалних миграција преко територија Босне и Херцеговине, припадници Граничне полиције БиХ у посљедње вријеме све више биљеже случајеве откривања држављана земаља високог миграцијског ризика у теретним моторним возилима.

- Од почетка године, у товарном простору теретних моторних возила, Гранична полиција БиХ је евидентирала око 80 случајева у којима је откривено око 260 миграната, који су покушали незаконито пријећи државну границу БиХ. Ови случајеви најчешће су евидентирани у зони одговорности јединица граничне полиције Брод, Орашје, Градишка и Зворник- саопштено је из Граничне полиције БиХ.

image
- фото: GRANPOL.GOV.BA

Најновији случај забиљежен је 4. новембра 2021. године, када су припадници ЈГП Брод на другој линији граничних провјера на Међународном граничном пријелазу Брод, уз кориштење специјалистичне опреме, открили четири илегална мигранта у товарном простору теретног моторног возила, бх. националних ознака.

- У разговору са нашим службеницима илегални мигранти су изјавили да долазе из Авганистана, а предати су припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даљње поступање- речено је из ГП БиХ.

Подсјећају да ГПБиХ предузима низ превентивних мјера и радњи у циљу надзирања државне границе.

- Због регистрирања већег броја случајева кориштења товарног простора теретних моторних возила за кријумчарење миграната и незаконит прелазак државне границе, једна од мјера је и појачана контрола и обавезни преглед свих теретних моторних возила- истакли су из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 06:27