Unsplash, ilustracija
23/07/2021 u 18:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милановић: Брус Ли има везе са Србијом исто колико и Тесла

Он је оцијенио да је Србија могла да назове аеродроме и по Брусу Лију, јер има једнако везе са Србијом као Тесла, наводи Индекс

Предсједник Хрватске Зоран Милановић изјавио је, поводом критика из Србије због Николе Тесле на будућој хрватској кованици еура, да је Тесла у Србији био краће него он данас у посјети Оклају, преносе агенције јављају медији.

-Никола Тесла био је у Србији краће него ја сада у Оклају- рекао је Милановић послије посјете Оклају, мјесту недалеко од Книна.

Он је подсјетио да је предлог да Теслин лик буде на будућим хрватским кованицама еура стигао из његовог кабинета.

Портал Индекс је пренио и да је Милановић изјавио да је „Хрватска с Теслом имала кризу иденитета и то је била нејасна љубав“. Он је додао да „својатати Теслу можда није у реду од Хрватске, а од Србије још мање“.

-А за Руђера (Бошковића) би се опет јавила Србија? А шта ћеш- додао је хрватски предсједник.

Он је оцијенио да је Србија могла да назове аеродроме и по Брусу Лију, јер има једнако везе са Србијом као Тесла, наводи Индекс.

Критику Народне банке Србије због најаве Хрватске да ће на будућим хрватским кованицама еура бити Тесла коментарисао је и министар спољних послова Гордан Грлић Радман, који је рекао да је „Никола Тесла хрватски и амерички научник, рођен у Смиљану, школовао се у Хрватској“.

-Не знам који је разлог Србије, она ту нема утицаја и могла би да буде поносна на то- рекао је шеф дипломатије, додавши да не зна какве везе има Тесла са Србијом.

Премијер Хрватске Андреј Пленковић изјавио је да Србија „може имати став“ у вези са избором Николе Тесле као мотива на будућим хрватским кованицама еура, али да нема утицај на то.

Пленковић је рекао да „никога никоме не узимамо“ и да би он, да је на челу НБС, Хрватској рекао: „Браво!“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:38