/ - EPA
05/10/2024 u 20:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

MUP BiH: Pronađena još dva tijela

Prema službenim podacima iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, broj smrtno stradalih osoba na poplavom pogođenom prostoru porastao je na 18.

Spasioci su, pretražujući terene Konjica i Jablanice, pronašli još dva beživotna tijela, jedno u Buturović Polju, drugo na području Donje Jablanice.

Podsjećamo, danas ranije portparol Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Darko Juka rekao je na konferencji za medije da je u jučerašnjim katastrofalnim poplavama, odronima i klizištima na prostoru Jablanice i Konjica zvanično nastradalo 13 osoba, a da se 10 vodi kao nestalo.

Crveni krst Crne Gore aktivirao žiro-račun za prikupljanje pomoći ugroženom stanovništvu u BiH

On kaže da su neke osobe više puta prijavljivane kao mrtve, što je dovelo do zabune u ukupnom broju žrtava.

- Juče se spominjala brojka od 16 osoba, koju smo i mi iznosili, međutim dogodilo se da su tri tijela dva puta prijavljena od različitih službi, tako da je sada ta brojka korigovana na 13. Od toga je jedna osoba stradala na području Konjica, odnosno Buturović polja, dok je 12 osoba poginulo u Jablanici. Od njih 12 identifikovano je njih 11. Za jednu osobu se još ne zna ko je, te se pretpostavlja da je žitelj Jablanice, rekao je Juka, prenosi hercegovina.info.

Poginuo bračni par: Spasioci ih pronašli zagrljene

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 20:05