Опет експлозија у Чачку / - ФБ
19/06/2021 u 20:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Експлозија у Чачку, повријеђена три радника

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић наредио је евакуацију грађана из околине фабрике, а зборно мјесто је стадион фудбалског клуба "Борац"

Данас у 19 и 56 Чачком је одјекнула снажна експлозија.

Према првим информацијама ради се о детонацији која допире из војне компаније "Слобода", у којој је пре само десетак дана дошло до серије снажних експлозија, када је изгорио магацин пун војне муниције.

Према последњим информацијама повријеђено је троје радника а градоначелник Чачка је наредио евакуацију грађана из околине фабрике.

Према ријечима доктора Александра Пајовића, директора Дома здравља у Чачку, повријеђени су превезени у чачанску Општу болницу.

Портпаролка болнице у Чачку Биљана Кочовић каже да су три особе примљене у болницу, преноси РТС.

– За сада су сви са лаким тјелесним повредама. Двоје повређених је тренутно на дијагностици, али по ономе што смо видхели, ради се о лаким тјелесним повредама и сви ће бити задржани на болничком лИЈечењу без обзира на врсту повреде – рекла је Кочовићева. 

Четири екипе Хитне помоћи су приправне код фабрике, али им ватрогасци још увек не дозвољавају да уђу у фабрички круг.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић наредио је евакуацију грађана из околине фабрике, а зборно мјесто је стадион фудбалског клуба "Борац".

– Неопходно је да се сви грађани који живе у близини фабрике хитно евакуишу из својих домова. Евакуационо место је градски фудбалски стадион – нагласио је Тодоровић. 

Подсјећамо, експлозија у магацину готових производа фабрике "Слобода" у Чачку се догодила 4. јуна ове године, али није било повређених.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 16:22