Patrijarh Porfirije / - SKRINšAT
15/09/2022 u 18:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Patrijarh Porfirije: Državne granice promjenjiva kategorija

- Svi znamo da su se kroz istoriju granice država i mjesta obitavanja našeg naroda mijenjale, a nismo sigurni se da u istoriji u kojoj je sve relativno neće mijenjati i ubuduće, kazao je poglavar SPC

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije obratio se danas na otvaranju početka radova na izgradnji dionice autoputa Rača-Bijeljina. Na skupu su bili i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Porfirije je istakao da su državne granice “promjenljiva kategorija”.

- Svi znamo da su se kroz istoriju granice država i mjesta obitavanja našeg naroda mijenjale, a nismo sigurni se da u istoriji u kojoj je sve relativno neće mijenjati i ubuduće, kazao je poglavar SPC.

Podsjećamo, Dodik je jutros poželio dobrodošlicu predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, naglašavajući da je “dobrodošao na svoje i među svoje.”

Na najnoviju izjavu srpskog člana predsjedništva BiH, reagovalo je američka Ambasada u Bosni i Hercegovini (BiH) navodeći na Tviteru kako će SAD snažno odgovoriti na svaku antidejtonsku aktivnost.

- Sve prazne priče gospodina Dodika ne mogu promijeniti fundamentalnu činjenicu da Republika Srpska nije država. To je jedan od dva bosanskohercegovačka entiteta. Njegova težnja za ‘Nezavisnom Srpskom u BiH’ ne štiti Republiku Srpsku ili njene stanovnike, nego se kocka njihovom budućnošću, upozorila je američka Ambasada u Bosni i Hercegovini.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 07:53