Andrej Plenković   / HDZ.JUTJUB,SKRINšOT
11/10/2024 u 19:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Plenković oštro kritikovao Milanovića: Vučić nije imao šou u Dubrovniku

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da oni koji govore da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Dubrovniku imao "svoj šou" prate narativ srpskih tabloida.

Milanović o samitu u Dubrovniku: Vučićev „šou“, nije ni trebalo da bude pozvan

On je tako u Pafosu na Kipru odgovorio predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću koji je ranije danas rekao da je samit Ukrajine i jugoistočne Evrope u Dubrovniku bio šou Aleksandra Vučića koji tamo nije trebalo da bude pozvan, prenosi N1.

Plenković je pritom propitkivao da li Milanovićevu „kampanju dezinformisanja“ potencijalno finansiraju Rusi, prenijela je agencija Hina, a optužio ga je i da želi da svrsta Hrvatsku uz „Rusiju, Bjelorusiju i Srbiju“.

- Niko ko je bio na samitu, osim hrvatskih medija, nije to tako dožiieo (kao Vučićev šou) niti je to tako bilo- rekao je hrvatski premijer.

Osvrnuvši se na Milanovićevu izjavu da je Vučić predsjednik države koja i dalje ima direktne veze s Moskvom, ne uvodi joj sankcije i ima neki svoj put, Plenković je rekao da je dubrovački skup bio uspješan, kao i njegova završna deklaracija.

- Kad je riječ o formulacijama o deklaraciji, one prvi put u ovom formatu pozivaju na važnost zajedničke i sigurnosne politike EU-a kao i na mjere, koje EU usvaja. U jeziku EU-a podrazumijevaju se i restriktivne mere, što je naziv za sankcije- rekao je Plenković.

Fantastični, brilijantni, veliki umotvorni savjetnici Milanovića i on sam to ne znaju pročitati u deklaraciji, ocijenio je Plenković i dodao da se Vučić usprotivio jedino njegovoj izjavi na početku skupa da je Hrvatska bila žrtva agresije.

- A da se Srbija ne slaže s tim, što svi ostali znaju, to znamo- zaključio je Plenković.

On je rekao da Milanović „lažima dovodi hrvatsku javnost u zabludu“, poput tvrdnje da bi se Hrvatska učešćem u NATO-voj misiji uključila u sukob u Ukrajini.

Plenković je ocijenio da Rusi „koriste“ Milanovića da „širi njihovu propagandu“ i dodao da Milanović ne širi svoje tvrdnje, jer vjeruje da je to „korisno i značajno“, nego jer vidi u anketama da je javnost zbog njegove „dezinformacijske“ kampanje podeljena i da će mu to koristiti na izborima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. oktobar 2024 19:38