/ Андреј Пленковић
17/01/2022 u 17:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пленковић позвао Владмира Путина у посјету Хрватској

Министар вањских послова земље похвалио је односе између двије земље, истичући како им ‘то омогућује да отворено разговарају о могућности састанка на високом нивоу‘

Предсједник Владе Хрватске, Андреј Пленковић, позвао је руског предсједника Владимира Путина и премијера Михаила Мишустина у посјету тој земљи.

Ову је вијест медијима пренио хрватски министар вањских послова Гордан Грлић-Радман на данашњем састанку с руским високим дипломатом Сергејем Лавровом, пише руски ТАСС, јавља Радио Сарајево.

Грлић-Радман је додао да су позиве да посјете Хрватску добили и министри унутрашњих послова и правосуђа Русије.

Министар вањских послова земље похвалио је односе између двије земље, истичући како им 'то омогућује да отворено разговарају о могућности састанка на високом нивоу'.

- Можемо разговарати о јачању туризма, културе, привреде и веза између наших земаља у тим подручјима - рекао је Грлић Радман.

Такође је захвалио Русији на подршку независности Хрватске, истакнувши конструктивну улогу Москве у изградњи билатералних односа.

- У протеклих 30 година Хрватска је постигла велика постигнућа и Русија је увијек стајала уз нас када је то било потребно. И још једном желим захвалити Руској Федерацији на конструктивној улози -  нагласио је хрватски високи дипломата.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:24