KFOR / - EPA-EFE/DJORDJE SAVIC
19/06/2023 u 11:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pojačano prisustvo KFOR-a u Leposaviću, u podne skup podrške uhapšenim Srbima

Inače, 16. juna u Leposaviću, kako je saopštilo Udruženje novinara Kosova, zabilježeno je nekoliko napada na novinare, koji su se dogodili tokom posjete ministra za lokalnu samoupravu Kosova zgradi opštine Leposavić

Pojačano prisustvo KFOR-a vidljivo je u Leposaviću. Pripadnici te misije imaju i opremu za razbijanje demonstracija.

Kako javlja N1, za 12 sati ispred zgrade opštine zakazan je skup podrške uhapšenim mladićima iz Leposavica koje Kosovska policija tereti za napade na novinare.

Podsjetimo, poslednje hapšenje desilo se rano jutros, uhapšen je muškarac srpske nacionalnosti U.V. iz Leposavića, a policija ga sumnjiči za umješanost u napad na novinare. Telekom Srbija saopštila je da je u pitanju radnik te kompanije i da je „otet oko 7.30 u blizini Leposavića dok je putovao na posao“.

Inače, 16. juna u Leposaviću, kako je saopštilo Udruženje novinara Kosova, zabilježeno je nekoliko napada na novinare, koji su se dogodili tokom posjete ministra za lokalnu samoupravu Kosova zgradi opštine Leposavić.

Kako je tada saopštilo Udruženje, napadnut je kamerman RTK, polomljena mu je kamera, kamenicama su gađani RTV Dukađini, Kljan Kosova, RTS i KTV, a napadnut je i snimatelj Teve 1. Kosovska policija za isti dan registrovala je ukupno devet napada na novinare u Leposaviću.

Incidente su osudili međunarodni zvaničnici i organizacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 22:44