Фадил Новалић / - принтскрин Јутјуб
24/11/2021 u 06:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Премијер ФБиХ Новалић сазвао у поноћ састанак због протеста рудара

На састанак су позвани министар енергије, рударства и индустрије, као и сви чланови Владе ФБиХ, директор и управа Електропривреде БиХ, чланови Надзорног одбора Електропривреде, директори свих седам рудника, као и представници синдиката

Премијер Федерације БиХ Фадил Новалић сазвао је у поноћ хитан састанак министара ФБиХ и других заинтересованих страна због протеста рудара.

На састанак су позвани министар енергије, рударства и индустрије Нермин Џиндић, као и сви чланови Владе ФБиХ, директор и управа Електропривреде БиХ, чланови Надзорног одбора Електропривреде, директори свих седам рудника, као и представници синдиката.

Новалић, чија је влада у техничком мандату, боравио је у посјети Њемачкој, али Klix.ba преноси да се враттио у БиХ и да је у 23.30 слетио на Међународни аеродром у Сарајеву.

Рудари протестују испред зграде Владе БиХ, а имају девет захтјева, који између осталог, подразумијевају смјену генералног директора Електропривреде и свих директора који су учествовали у утврђивању минималне зараде од 1.000 КМ.

Рудари траже и повезивање радног стажа, контролу калорисања угља у термоелектранама, потпуну реализацију споразума из маја, потпуно поштовање колективног уговора, спремани да проведу цијелу ноћ на улици и платоу испред зграде Владе ФБиХ, а организатори су за данас најавили још бројније окупљање.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:24