Роберт Голоб / - фото: Принтскрин
28/05/2022 u 12:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Премијер Словеније сараднике бира помоћу Галуповог теста

Голоб је тек други словеначки предсједник владе који своја ранија пословна искуства и методе вођења људских ресурса намјерава да пренесе у политику

За одабир људи који ће преузети важне дужности, нови премијер Словеније Роберт Голоб се служи својим корпоративним искуством, па су тако сви парламентарци из његове странке морали да одговоре на 12 питања из Галуповог теста, којим се у предузећима мјери ангажованост запослених и њихова мотивација за рад.

Ријеч је о тесту који даје анализу вриједности, чиме се подстичу позитивне стране појединца и избјегавају потенцијални конфликти у групи, казала је за љубљанско Дело предсједница парламента Уршка Клокочар Зупанчич из Голобове странке Покрет слобода.

И она је, као и осталих четрдесет посланика изабраних на листи најјаче странке у парламенту, у тесту одговарала на питања из Галуповог теста Q12, од којих је прво „Знате ли шта се од вас очекује на радном мјесту?“.

Галуповим тестом Голоб се користио приликом одабира својих сарадника у време када је, прије уласка у политику, водио велику електроенергетску компанију ГЕН И. Он је тек други словеначки предсједник владе који своја ранија пословна искуства и методе вођења људских ресурса намјерава да пренесе у политику, наводи Дело.

Лист додаје да је такве начине одабира сарадника и тимова на водећим функцијама први у словеначку политику увео покојни премијер и предсједник Јанез Дрновшек, који је прије уласка у високу политику био директор једне пословнице Љубљанске банке и искусан економиста.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 04:33