РОБЕРТ ГОЛОБ / - ФОТО: ПРИНТСКРИН
25/05/2022 u 22:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Словеначки парламент потврдио Роберта Голоба за премијера

Уочи гласања, Голоб је рекао да на основу великог повјерења које су му дали на изборима 24. априла, жели Словенцима пружити "наду у бољу будућност" и вратити им "весеље према животу"

Словеначки парламент данас је потврдио менаџера Роберта Голоба за предсједника владе коју ће посланици потврдити идуће недеље, јављају агенције.

За Голоба су гласала 54 посланика, 30 их је било против, а један је глас био неважећи, преноси агенција Хина. 

Уочи гласања, Голоб је рекао да на основу великог повјерења које су му дали на изборима 24. априла, жели Словенцима пружити "наду у бољу будућност" и  вратити им "весеље према животу".

Алудирајући на одлазећу владу деснице коју је последње двије године водио Јанез Јанша, предсједник странке Покрет Слобода казао је да су грађани на изборима показали да желе да живе у "нормалној држави", а не у "сталној неизвјесности" која их је погађала последње двије године.

Као приоритете своје владе навео је здравство које мора бити јавно и доступно свима без обзира на социјални статус те све веће цијене енергије и хране.

Голобов Покрет Слобода је побиједио на изборима с 35 посто осовјених гласова и он ће формирати коалициону владу са лијевим партнерима, Социјалним демократима и странком Левица (Л).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 05:24