Воз, илустрација / - ФОТО: UNSPLASH
08/08/2021 u 11:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Преминуо дjечак коjег jе синоћ ударио воз код Бањалуке

Приступило се хируршком збрињавању, али упркос свим напорима љекара и медицинског особља да му спасу живот, пациjент jе усљед тежине задобиjених повреда преминуо, наводи се у саопштењу

Седмогодишњи дјечак коjег jе ударио путнички воз на подручjу Бањалуке преминуо jе услед тежине задобиjених повреда у Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Републике Српске.

Из УКЦ Републике Српске саопштено jе да jе дјечак довезен синоћ у 21.15 часова у Ургентни центар УКЦ и примљен jе у полутрауматизованом стању.

– Приступило се хируршком збрињавању, али упркос свим напорима наших љекара и медицинског особља да му спасу живот, пациjент jе усљед тежине задобиjених повреда преминуо у 22.15 часова – наводи се у саопштењу.

Из предузећа “Жељезнице Републике Српске” синоћ jе саопштено да jе путнички воз ударио пјешака коjи се кретао пругом између станица Бањалука и Рамићи, те да jе повријеђени превезен у Универзитетски клинички центар Републике Српске.

Воз ударио пјешака на прузи Бањалука-Нови Град

Из УКЦ Републике Српске саопштено jе да jе дјечак довезен синоћ у 21.15 часова у Ургентни центар УКЦ и примљен jе у политрауматизованом стању.

– Приступило се хируршком збрињавању, али упркос свим напорима наших љекара и медицинског особља да му спасу живот, пациjент jе услед тежине задобиjених повреда преминуо у 22.15 часова – наводи се у саопштењу, пише Срна.

Из предузећа “Жељезнице Републике Српске” синоћ jе саопштено да jе путнички воз ударио пешака коjи се кретао пругом између станица Бањалука и Рамићи, те да jе повријеђени превезен у Универзитетски клинички центар Републике Српске, преноси Српскаинфо.

До несреће jе дошло синоћ у 19.33 часа, машиновођа jе угледавши пјешака млађе животне доби како се креће пругом давао звучне сигнале упозорења и почео да кочи, али пјешак jе наставио кретање и воз га jе ударио.

На лице мјеста, по приjави ванредног догађаjа, одмах су изашле надлежне службе Хитне помоћи и Министарства унутрашњих послова Републике Српске, као и Комисиjа за ванредне догађаjе “Жељезница Републике Српске”.

Машиновођи jе на лицу мјеста урађен алко-тест, коjи jе био негативан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:23