Јовановић у судници (Фото: Kosev online)
09/07/2021 u 18:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Приштина: Апелациони суд одбио жалбу, Ристо Јовановић остаје у притвору

Суду је достављен списак са великим бројем свједока, лица која су све вријеме била поред њега на Газиместану и који једини имају непосредна сазнања о томе да ли је Ристо изговарао оно што му тужилаштво ставља на терет

Основни суд у Приштини је крајем јуна месеца одредио једномјесечни притвор Ристу Јовановићу из Подгорице, који се терети за "изазивање националне, верске мржње и нетрпељивости", а адвокатица Јована Филиповић казала је за РТВ Ким да је након уложене жалбе Апелационом суду, она одбијена.

-Достављено нам је рјешење Апелационог суда којим је жалба одбијена као неоснована и потврђено решење Основног суда у Приштини- навела је је Филиповићева.

Она је додала да је данас суду доставила захтјев за одбацивање оптужнице и приговор на доказе, те да очекује да оптужница против Риста буде одбачена.

-Суду је достављен списак са великим бројем свједока, лица која су све вријеме била поред њега на Газиместану и који једини имају непосредна сазнања о томе да ли је Ристо изговарао оно што му тужилаштво ставља на терет- закључила је адвокатица.

Подсјетимо, Ристо Јовановић је ухапшен 28. јуна на Газиместану након што је покушао да укаже на беспотребан полицијски претрес торбе монахиње која је излазила из ограђеног простора меморијалног комплекса.

(ВИДЕО) На Газиместану косовска полиција ухапсила Подгоричанина

}

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:48