/ - FOTO: YOUTUBE ALEKSANDAR VUčIć
13/04/2023 u 14:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Srbi sa Kosova poručili Vučiću: Zaštitite nas

Srđan Popović, načelnik upravnog okruga, naveo je da na centralnom Kosovu nije sjajno te da se na situacija sa sjevera preslikava i na jug

Srbi sa Kosova, kako sa sjevera, tako i sa juga pokrajine, koji prisustvuju sastanku u Raški sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, zatražili su od predsjednika i države Srbije da ih zaštite i ne dozvole prištinskim vlastima da ih terorom istrebi iz južne srpske pokrajine.

Nikola Obradović iz sela Dren, kojem je prije nekoliko mjeseci vršena eksproprijacija zemljišta, istakao je da se plaše da djecu puštaju da se igraju po dvorištima jer su u tom slučaju pod nišanom, piše Kosovoonline.

"Ako bi mogli nešto da pomognete našem narodu, da ostanemo i opstanemo na ovim prostorima", zatražio je od predsjednika.

Srđan Popović, načelnik upravnog okruga, naveo je da na centralnom Kosovu nije sjajno te da se na situacija sa sjevera preslikava i na jug.

"Djeca koja vide na TV maskirane policajce pitaju šta tamo rade i kada vide takve ljude u Gračanici plaše se, a s vremena na vrijeme postavljaju i punktove, ali ne obraćaju pažnju na krađe koje su sve učestalije u Babinom mostu, Prilužju, Donjoj Brnjici... Počinioci se ne pronađu i to ih dodatno ohrabruje da ta djela ponove, a na taj način se vodi psihološki rat", ispričao je Popović.

Kako kaže, to predstavlja rat jer često porodice kojima se desi da budu opljačkane nakon toga razmišljaju da odu.

"Kada se nadamo da će počinioci biti pronađeni, desi se nova pljačka. Čak ni Kfor ne radi ništa po tom pitanju", kazao je Popović, i predložio da se pripadnici Kfora "prijateljskijih zemalja" Srbiji rasporede po srpskim sredinama.

Ističe da s druge strane, nemaju povjerenje u policiju i bezbjednosne strukture Kosova.

"Retorika vlasti u Prištini indoktrinira mlade Albance. Nastavite da se borite za naše interese", poručio je Popović predsjedniku.

Dragan Peković, raseljenik iz Đakovice gdje je živio 45 godina, naveo je da je na sastanak došao kako bi i on učestvovao i podržao Srbe u velikoj tragediji koju je zadesio srpski narod.

Ispričao je da prije nego što je morao da se iseli iz svog sela kod Đakovice imao 20 hektara zemlje ispod Košara, Paštrika, da je bio upravnik Pošte, imao kuću od 600 kvadrata, a kada je potpisan Kumanovski sporazum morao je da pobjegne i sve ostavi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:13