Peter Stano / - FOTO: YOUTUBE
05/08/2024 u 22:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Stano: Zatvaranje ekspozitora Pošte Srbije kršenje sporazuma iz dijaloga

Evropska unija smatra današnje zatvaranje devet ekspozitura Pošte Srbije na sjeveru Kosova od strane kosovskih vlasti jednostranom i nekoordinisanom akcijom, čime se krše sporazumi postignuti u okviru dijaloga uz posredovanje EU, poručio je portparol Unije Peter Stano.

Petković: Kurti direktno provocira ratni sukob, a sve naočigled međunarodne zajednice

- U okviru Dogovora o telekomunikacijama postignuog 2013. godine i Akcionog plana dogovorenog 2015. godine, obje strane su se saglasile da razgovaraju o poštanskim uslugama ‘u kasnijoj fazi‘, čime se priznaje da se ovo pitanje može riješiti samo u okviru dijaloga. To je danas još jednom priznao Kosovski regulatorni organ za elektronske i poštanske usluge- podsjetio je Stano u saopštenju, prenosi Kosovonline.

EU je, naglašava, spremna da ovo pitanje uvrsti na dnevni red sledećeg sastanka dijaloga.

- Evropska unija očekuje da strane razviju konstruktivne ideje koje bi mogle poslužiti kao osnova za rešenja. Jednostrane i nekoordinisane akcije ne mogu ponuditi rešenja za ovo ili bilo koje drugo pitanje koje spada u proces normalizacije odnosa između Kosova i Srbije. Zatvaranje postojećih službi kosovskih Srba, bez ikakvog novog, prethodno dogovorenog aranžmana, dodatno će negativno uticati na svakodnevni život i uslove života ove zajednice- upozorio je Stano.

On je pozvao kosovsku vladu da preispita svoju odluku i pronađe rešenje za ovo pitanje u okviru dijaloga.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 08:14