+ / - FOTO YOUTUBE: NEWSMAX ADRIA
27/11/2021 u 15:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Свједок: Набавио сам Скај за Беливука, телефоне остављао у ресторану

Мој дио посла је био да од обичног телефона направим Скај и за сваког посебно обезбиједим никнејмове, навео је свједок

Гејмер И. К. је наводно набављао шифроване Sky телефоне за криминалну групу Вељка Беливука и Марка Миљковића, што је и сам признао 19. маја у Тужилаштву за организовани криминал, пише Курир.

- Овај гејмер је рекао и да је након хапшења Веље Невоље и чланова његовог тима 4. фебруара, са њихових телефона избрисао сву преписку и слике клања и клања са Скаја. Међутим, наводно су француске безбједносне службе сав тај материјал скинуле са Скаја са главног сервера и прослиједиле га нашој полицији- пише "Информер".

Свједок И.К. је, иначе, наводно био пословни партнер Вељиног блиског сарадника Срдана Лалића, код којег је регистровао спортско друштво „ПФК ЕСПОР ТС“, чија се адреса, према подацима Агенције за привредне регистре, налази на стадиону Партизана у Хумској 1. , гдје су чланови Беливукове групе из навијачке групе "Принципи" имале свој бункер."

И. К. је у свједочењу у Тужилаштву открио да су војници Веље Невоље од њега набавили Sky телефоне, али и да су подаци са Беливуковог и Миљковићевог телефона нестали након што су ухапшени у фебруару. Управо на основу његовог свједочења, у великој мјери је разјашњена интерна комуникација клана преко апликације.

Свједок сарадник против Веље Невоље пуштен у кућни притвор

- Преко Срдана Лалића сам се упознао са Вељком и Марком, којима сам понудио да им продам Скај телефоне, што су они прихватили. Телефоне сам им остављао у ресторану, а они мени на истом мјесту новац. Мој дио посла је био да од обичног телефона направим Скај и за сваког посебно обезбиједим никнејмове, те да угасим те налоге и "спржим" телефоне ако се некоме нешто деси- истакао је И. К. 

Свједок је навео да је надимак Вељка Беливука био "Сопрано", Миљковићев је био "Кратос", а Срданов је био "Бери". Када је И. К. преко медија сазнао да су 4. фебруара ухапшени Белливук и 29 чланова његове криминалне групе погасио је њихове Скај налоге и телефоне вратио на фабричка подешавања, односно, избрисао је из њих све садржаје. И. К. Је затим наставио да користи свој Скај телефон, али је Скај платформа угашена између 17. и 19. марта, када је од оператера добио поруку да ће се сервер угасити.

Иако је овај сјведок прије гашења сервера уништио већину материјалних доказа са телефона Беливука, Миљковића и Лалића, ипак је акцијом француских служби и полиције дио материјала са сервера Скаја скинут и проследен српским правосудним органима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 21:24