Хашим Тачи / - ртс
21/09/2021 u 19:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тачијев савјетник хвалио Вучића, а критиковао Куртија

Подсјетимо, власти у Приштини јуче су почеле примјену реципрочних мјера, те се србијанским возилима скидају таблице и стављају привремене, што је наишло на велико негодовање грађана Србије.

Артан Бехрами, савјетник бившег предсједника Косова Хашима Тачија, критиковао је потез Албина Куртија и слање јединица РОСУ на Јариње и Брњак.

Подсјетимо, власти у Приштини јуче су почеле примјену реципрочних мјера, те се србијанским возилима скидају таблице и стављају привремене, што је наишло на велико негодовање грађана Србије.

Бехрами је, наиме, казао да ће једнострана одлука премијера Косова, без координације са Сједињеним Америчким Државама о покретању Специјалне јединице на сјеверу, имати велике вишедимензионалне посљедице у наредним данима и седмицама.

- Овом одлуком, Курти је отворио пут поновној инсталацији паралелних структура на сјеверу, поновном отварању барикада и чуварима мостова. Његова одлука није случајна и има за циљ да заустави дијалог и обезвриједи све споразуме постигнуте у посљедњој деценији у Бриселу и Вашингтону. Покушај преправљања историје Косова никада не би требало да буде опис задатка премијера Косова. Ово чудесно ради србијански предсједник Вучић - навео је Бехрами и додао:

- Албин нема план како ће се понашати сјутра, прекосјутра и наредних седмица и мјесеци. Док ће се за грађане Митровице вратити старе слике нестабилности и недостатка предвидљивости.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:02