/ - Фото: Гранична полиција БиХ, одузета роба
08/12/2021 u 16:20 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО) У БиХ ухапшено више особа: Шверцовали робу вриједну пола милиона марака и цигарете из Црне Горе

Текстилну робу су набављали на подручју Турске, Кине, Србије и других држава, односно цигарете на подручју Црне Горе, након чега су набављену робу кријумчарили преко државне границе из Србије

Гранична полиција БиХ открила је у склопу акције КОРИДОР Кријумчарена роба у вриједности пола милијуна КМ. Осумњичени су ухапшени. Међу стварима које су наводно шверцовали, налазе се и цигарете за које се сумња да су прокријумчарили из Црне Горе.

Цигарете црногорског произвођача "пале" на граници БиХ

-У наставку реализације наведених активности, у склопу оперативне акције КОРИДОР, претресом на подручју Бијељине, Брчког, Угљевика и Добоја пронађени су и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку, као и предмети који потичу из извршења кривичног дјела, те одређена количина стрељива- наводи Гранична полиција БиХ.

image
- Фото: Гранична полиција БиХ, одузета роба

Осумњичене особе се терете да су, од августа  до децембра 2021. године, организирано судјеловале у кријумчарењу текстилне робе и цигарета, у вриједности најмање пола милиона конвертибилних марака, које претходно нису прошле царинску процедуру, из Србије и Црне Горе у БиХ.

Текстилну робу су набављали на подручју Турске, Кине, Србије и других држава, односно цигарете на подручју Црне Горе, након чега су набављену робу кријумчарили преко државне границе из Србије у БиХ и даље продавали на тржишту БиХ, на подручју Бијељине, Добоја и Брчког, а највећим дијелом на пијаци “Аризона”.

image
- Фото: Гранична полиција БиХ, одузета роба

Директор  Граничне полиције БиХ Зоран Галић истакао је да Гранична полиција БиХ континуирано ради на спрјечавању свих облика прекограничног криминалитета као и на пресијецању ланца кријумчарења цигарета и текстилне робе те захвалио припадницима Граничне полиције и Тужитељству на још једној успјешно реализираној оперативној акцији.

Тренутачно је осам осумњичених особа лишено слободе и приведено у службене просторије Граничне полиције БиХ, гдје ће бити обављена крим-обрада и испитивање осумњичених.

Након завршене крим-обраде и испитивања осумњичених, поступајући тужитељ Тужитељства БиХ ће донијети одлуку о даљњем статусу осумњичених особа.

Активности на овом предмету се настављају.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

22. april 2024 16:30