ДИГИТАЛНА ОПРЕМА, ИЛУСТРАЦИЈА / - ФОТО: UNSPLASH
16/02/2022 u 19:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

У Републици Српској ухапшено шест особа осумњичених за дјечју порнографију

Током претреса одузети су рачунари, мобилни телефони, меморијске картице, СИМ картице и остали уређаји и опрема за чување дигиталних података, као и други предмети који се могу довести у везу са овим кривичним дјелом

Припадници Одјељења за високотехнолошки криминалитет МУП-а Републике Српске ухапсили су данас шест особа осумњичених за искориштавање дјеце за порнографију.

У оквиру оперативне акције "Систем 2022" ухапшени су са подручја Бањалуке, Приједора и Добоја, саопштено је из МУП РС, преносе агенције.

Ухапшене особе осумњичене су да су посјећивале интернет странице с фотографијама дјечије порнографије, послије чега су, користећи друштвене мреже или удаљене инфраструктуре за складиштење и чување дигиталних података, које су се налазиле под њиховом контролом, у више наврата дијелили, те прибављали за себе или другог, садржај дјечије порнографије.

По наредбама надлежних судова, извршени су претреси на шест локација за које се утврдило да их користе особе које се доводе у везу са извршењем овог кривичног дјела.

Током претреса одузети су рачунари, мобилни телефони, меморијске картице, СИМ картице и остали уређаји и опрема за чување дигиталних података, као и други предмети који се могу довести у везу са овим кривичним дјелом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 06:14