Затрована вода у Дечанима / - WIKIPEDIA
13/07/2021 u 16:39 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ванредно стање у Дечанима: Водом се заразило 900 житеља

Ванредно стање, како су пренијели медији на албанском језику објавио је градоначелник Дечана, Башким Рамосај а сумња се да је узрок тровања неисправна градска вода из водовода “Хидродрини”

Општина Дечани прогласила је данас ванредно стање због сумње на масовно тровање водом око 900 житеља који су затражили љекарску помоћ и два смртна случаја за која се такође сумња да су прузрокована тровањем водом.

Ванредно стање, како су пренијели медији на албанском језику објавио је градоначелник Дечана, Башким Рамосај а сумња се да је узрок тровања неисправна градска вода из водовода “Хидродрини”.

Иако се и даље очекује одбукцини налаз преминулих особа како би се тачно утврдио узрок смрти двије особе, косовски Институт за јавно здравље објавио је да су од шест тестираних узорака воде из Дечана у два узорка пронађене сумњиве бактерије али да се тек очекује лабораторијско испитивање воде.

Иначе, од око 1100 Срба колико их је до 1999 године живјело, осим монаха у манастиру, у овој метохијској варошици Срба више нема.Према сазнањима "Новости" на неисправну градску воду монаси су указивали пре неколико година захтевајући анализу али како није било резултата од тада користе искључво флаширану воду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 07:13