Пад балона / - принтскрин
23/01/2022 u 08:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ваздухопловна несрећа на ширем подручју Љубљане: Повријеђено шесторо у паду туристичког балона

Несрећа се, према првим информација, догодила приликом слијетања балона који је долетио из Аустрије, а у њему се налазило шест особа, пет држављана Белгије и држављанин Словеније

Најмање шест особа, укључујући пилота, повријеђено је у несрећи балона на ширем подручју града Љубљане, саопштила је полицијска управа главног града Словеније, позивајући се на незваничне информације.

Несрећа се догодила на подручју између Шкофљице и Ига, на периферији Љубљане, а полиција наставља са детаљним истражним радњама. Удес се збио око десет сати ујутру.

Несрећа се, према првим информација, догодила приликом слијетања балона који је долетио из Аустрије, а у њему се налазило шест особа, пет држављана Белгије и држављанин Словеније. Повријеђене су четири особе, три држављанина Белгије и један Словенац и они су пребачени у УКЦ Љубљана.

Балон је слетио у пратњи другог балона у којем су биле три особе. Они су се безбједно приземљили у мочвару.

Како пише љубљанско "Дело", најтежа несрећа балона на топао ваздух у Словенији догодила се у августу 2012. године на истом подручју. Тада је од 32 људи у балону погинуло њих шесторо, а неколико је тешко повријеђено.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 19:52