Skoplje ubistvo osumnjičeni / - FOTO: PRTSC
21/08/2024 u 21:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo ispred tržnog centra u Skoplju

Osnovni krivični sud u Skoplju danas popodne je osumnjičenom za ubistvo na parkingu Tržnog centra "Mavrovka" odredio pritvor od 30 dana.

Kako se navodi u saopštenju, sud je to odlučio postupajući po predlogu tužilaštva za određivanje mjere pritvora za E.K. iz Skoplja, osumnjičenom za dva krivična djela - "ubistvo" i "ubistvo u pokušaju", kao i za "neovlašćenu proizvodnju, držanje, posredovanje i promet vatrenim oružjem".

Pritvor se, prema objašnjenju, "određuje zbog postojanja opasnosti od bjekstva, ometanja istrage i uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela, a protiv te odluke stranke imaju pravo žalbe pred krivičnim vijećem skopskog suda".

Prema Osnovnom javnom tužilaštvu Skoplje, osumnjičeni je 20. avgusta, pištoljem glok, kalibra devet milimetara, koji je posjedovao bez dozvole, iza tržnog centra Mavrovka "sa umišljajem i iz koristoljublja oduzeo život jednoj osobi, nakon čega je od supruge oštećenog oduzeo torbu sa laptopom i pobjegao automobilom audi bez registarskih oznaka".

Prema pojedinim lokalnim medijima, ubijeni je 59-godišnji Vasil Eftimov, suvlasnik skopske zlatare "Dona".

Drama u Skoplju: Jedna osoba ubijena ispred tržnog centra

Na mjesto zločna je, poslije ubistva, stiglo drugo vozilo marke "sitroen", belgijskih registarskih oznaka, iz kojeg je nepoznato lice izašlo i iz prtljažnika automobila žrtve izvadilo kutiju sa ručnim alatom i takođe se udaljilo.

Drugoosumnjičeni je u naselju Gazi Baba napustio automobil "sitroen" i ušao u automobil "audi", nakon čega su nastavili da se kreću, ali su ih policajci presreli i dok je druga osoba vozila, prvoosumnjičeni izašao kroz suvozačeva vrata i otvorio vatru, pokušavajući da ubije policajce koji su htjeli da ga zaustave.

- Četvorica policajaca u samoodbrani su iz službenog oružja ispalili nekoliko projektila upozorenja u vazduh, zatim su savladali i pritvorili osumnjičenog. Druga osoba je pobjegla i za njom se traga - piše u saopštenju Tužilaštva.

Skopska policija je danas saopštila da je potpuno razriješila krivična djela ubistvo i ubistvo u pokušaju, koja su počinjena juče na parkingu iza tržnog centra Mavrovka, gdje je vatrenim oružjem ubijen V. E. (58) iz Skoplja i iz vatrenog oružja pucano na policijske službenike Interventne jedinice.

Ističe se da je, nakon preduzetih mjera i brzog reagovanja pripadnika skopske policije, specijalnih snaga, helikoptera i dronova, "počinilac zločina E. K. (39) iz Skoplja uhvaćen i lišen slobode".

- Odmah potom, Jedinica za nasilni kriminal, Odjeljenje za krvne i seksualne delikte Sektora unutrašnjih poslova Skoplje je izvršila uviđaje i razgovore sa svjedocima, kao i pretrese kuće na više lokacija, pregledala video snimke i izvršila bezbjednosni pregled materijalnih dokaza kao što su vozila, pištolj, čaure i drugih oduzetih predmeta - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Odjeljenje za forenzička istraživanja MUP izvršilo vještačenje čaura i pištolja, koji se vještačenjem dovode u vezu ova dva krivična djela kao i sa izvršiocem E.K".

Za drugu osobu koja je juče uhapšena poslije ubistva, prema policiji, nije utvrđena veza sa događajem i on je pušten na slobodu, a preduzimaju se intenzivne mjere na pronalaženju još jednog umiješanog lica za koje se sumnja da je pomagalo u krivičnom djelu "ubistvo".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 00:11