Александар Вучић / - ФОТО: ПРЕДСЕДНИШТВО СРБИЈЕ
24/07/2021 u 21:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић о забрани негирања геноцида: Нисам присталица одлука које су наметнуте

Вучић је казао да зна да је тешко са Бошњацима разговарати када се помене Сребреница, као и што је са Србима тешко разговарати о другим темама

Предсједник Србије Александар Вучић истакао је вечерас, поводом одлуке високог представника међународне заједнице у БиХ Валентина Инцка да се у Кривични закон уведе забрана и кажњавање негирања геноцида, да није присталица наметнутих одлука, јер оне нису никада доносиле ништа добро, већ само веће подјеле,јавља Aldžezira.

Вучић је током гостовања на ТВ Пинк нагласио да још није добио анализу правних експерата, али је истакао да је важно да у сваком тренутку укаже пијетет према Сребреничким жртвама, колико је важно и да са Бошњацима градимо братске односе.

-Сви смо ми правили ствари, то јест поједини припадници народа, којима не морамо увек да се поносимо. Неки су више правили у Другом Светском рату, а неки у другим ратовима. Будућност у односима Срба и Бошњака су од кључног значаја, и зато ћемо морати да разговарамо и поштујемо се а не да гледамо како једни другима забити нож у леђа- објаснио је он.

Вучић је казао да зна да је тешко са Бошњацима разговарати када се помене Сребреница, као и што је са Србима тешко разговарати о другим темама.

-Али морамо да отворимо дијалог који мора бити шири, друштвени, јер делимо са Бошњацима простор у БИХ, али и у Србији. Морамо због тога да градимо најбоље односе- подвукао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 15:37