Александар Вулин / - МУП Србија
24/03/2022 u 19:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: Албанци припремају оружане сукобе на Косову

Премијер Аљбин Kурти смијенио је предсједницу Основног суда у Kосовској Митровици Љиљану Стевановић зато што је присуствовала састанку представника Срба са Kосова и Метохије са предсједником Србије

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин је оцијенио да је избацивањем Срба из институција на Kосову и Метохији приштински премијер Аљбин Kурти убио Бриселски споразум, који послије ове одлуке више не постоји.

 - Ово је први корак ка увлачењу Србије у оружане сукобе на Kосову и Метохији које Шиптари очигледно припремају -  истакао је Вулин.

Ако ЕУ која је покровитељ Бриселског споразума одмах не сазове састанак у Бриселу и стопира било какву насилну акцију усмјерену према Србима на Kосову и Метохији, каже Вулин, онда се са правом може рећи да Kуртијев напад није дошао из његове мржњом затроване главе, саопштено је из МУП Србије.

 - Шта год донесу наредни дани, сигурно је да је Србија учинила све да сачува мир и да је сва одговорност за стабилност региона сада на ЕУ, Kфору и Kуртију. Србија и њен председник Александар Вучић свој народ неће оставити без подршке - рекао је Вулин, наводећи да је потез Kуртија сраман.

Премијер Аљбин Kурти смијенио је  предсједницу Основног суда у Kосовској Митровици Љиљану Стевановић зато што је присуствовала састанку представника Срба са Kосова и Метохије са предсједником Србије Александром Вучићем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 13:41