Zahvalnice crogorskim pilotima za gašenje požara u Sjevernoj makedonijin / - FOTO: FACEBOOK/CENTAR ZA UPRAVUVANJE SO KRIZI
20/07/2024 u 17:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zahvalnice crnogorskim pilotima za gašenje požara u Sjevernoj Makedoniji

Direktor Centra za upravljanje krizama Sjeverne Makedonije Stojanče Angelov dodijelio je zahvalnice pilotima iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Rumunije koji učestvuju u gašenju požara u njegovoj zemlji.

Kako je obavljeno na Fejsbuk stranci CUK-a, Angelov je "hrabrim pilotima iz Crne Gore, Rumunije, Slovenije, Hrvatske i Srbije, koji pomažu u borbi sa vatrenom stihijom, zahvalnice sa prigodnim poklonom karakterističnim za Makedoniju dodijelio u znak poštovanja i zahvalnosti za ono što su uradili za njegovu zemlju".

Napominje se da su zahvalnice pilotima iz pet eveopskih zemlja, koji posljednjih dana učestvuju u gašenju požara u Sjevernoj Makeodniji, uručene sinoć.

Helikopter Vojske Crne Gore upućen u Sjevernu Makedoniju zbog gašenja požara

Kao pomoć Sjevernoj Makedoniji u borbi sa vatrenom stihijom iz vazduha došli su po jedan helikpter iz Crne Gore i Srbije, dva iz Slovenije, hrvatski protvpožarni avion "kanader" i "spartan" i "herkules" iz Rumunije.

Na gašenju požara bili su angažovana i dva turska "er traktora" i jedan helikopter, ali su se juče, prema pisanju medija vratili u Turski da gase požare koji su izbili u toj zemlji.

Prema podacima CUK-a, u posljednja 24 sata u Sjevernoj Makedoniji je bilo ukupno 35 požara na otvorenom, od kojih je 12 bilo aktivno danas u jutarnjim satima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 09:41