Erdogan / EPA/VYACHESLAV PROKOFYEV/KREMLIN/SPUTNIK POOL MANDATORY CREDIT)
11/02/2023 u 15:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Erdogan: Katastrofa vijeka

On je saopštio najnovije informacije u vezi s brojem stradalih kazavši da su u zemljotresima na jugu Turkske poginule 21.043 osobe, a spaseno je 80.097 povređenih

Zemljotresi s epicentrom u Kahramanmarašu tri puta su jači i razorniji od pređašnje, najveće katastrofe iz 1999. godine, rekao je tokom posjete Dijarbakiru predsjednik Turske Redžeep Tajip Erdogan, javljaju agencije, prenosi N1.

Zemljotres okarakterisan kao "katastrofa vijeka" osjetio se na području od hiljadu kilometara, a destrukciju, kako je rekao Erdogan, izazvao je na području od 500 kilometara.

Erdogan je saopštio najnovije informacije u vezi s brojem stradalih kazavši da su u zemljotresima na jugu Turkske poginule 21.043 osobe, a spaseno je 80.097 povređenih.

- U zemljotresom pogođenim područjima, zajedno s ekipama iz drugih zemalja, aktivno je 160 hiljada spasilaca, medicinara i drugog osoblja, rekao je Erdogan.

Turski predsednik je kazao da će svi kapaciteti studentskih domova biti na raspolaganju građanima pogođenim zemljotresima, a da će univerziteti do ljeta raditi na daljinu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 10:59