Џаферовић и Додик / - Пред
31/08/2021 u 14:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џaферовић тражи од Шмита да смијени Додика

Џаферовић је након данашње седнице Председништва БиХ, којој је присуствовао Додик, рекао да је српски члан Предсједништва против свих тачака,

Бошњачки члан Предјседништва БиХ Шефик Џаферовић позвао је данас високог представника у БиХ Кристијана Шмита да покрене питање смјене српског члана Милорада Додика како би се, како каже, одблокирао рад колективног шефа државе.

Џаферовић је након данашње седнице Председништва БиХ, којој је присуствовао Додик, рекао да је српски члан Предсједништва против свих тачака, а да су на дневном реду биле углавном оне везане за спољну политику и безбједност.

- Нисмо усвојили ни једну одлуку. Већина тачака дневног реда су се односиле на спољну политику, ту је господин Додик гласао против, оне иду у други круг гласања. За тачке које се тичу безбједности потребан је консензус - рекао је Џаферовић новинарима у Сарајеву, пренијели су сарајевски медији.

Он је рекао да очекује реакцију међународне заједнице будући да се, како каже, ради о блокади.

- Ради се о очигледној блокади Предсједништва. Нисмо могли именовати амбасадоре, дати агремане амбасадорима других земаља. Ради се, осим блокаде и о својеврсној злоупотреби. Очекујем од високог представника да помогне БиХ да профункционише, укључујући и смјену (Додика) - закључио је Џаферовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 06:55