/ - фото илустрација
20/06/2022 u 09:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Европско тржиште паметних телефона: Најгори први квартал од 2013. године

У односу на прва три мјесеца прошле године, испоручило се свега 49 милијуна паметних телефона, што значи да је тржиште пало чак 12 одсто

Европско тржиште паметних телефона доживјело је најгори први квартал од 2013. године, показао је најновији извјештај Counterpoint Researcha.

У односу на прва три мјесеца прошле године, испоручило се свега 49 милијуна паметних телефона, што значи да је тржиште пало чак 12 одсто.

Како наводе подаци, само је Реалме од пет водећих произвођача доживио удвостручио свој тржишни удио те тако доживио раст од 67 одсто, преноси SEEbiz.

Водећи произвођач паметних телефона у Европи и даље је Самсунг, међутим продаја му је 16 одсто мања у односу на први квартал прошле године.

Апплеове су испоруке пале за шест посто, док је највећи пад од чак 36 одсто доживио Xiaomi. Слиједи их OPPO, којем су испоруке пале осам одсто, но у те се бројке укључују и OnePlus телефони.

Како преноси GSM Arena, пад европског тржишта паметних телефона узрокован је највише недавним лоцкдоwном у Кини, растућој инфлацији те ратом у Украјини.

Самсунг и Аппле испоручивали су подоста телефона Русији, па је њихов бојкот имао значајан утицај на бројке испорука.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:34