Ursula fon der Lajen / - SHUTTERSTOCK
19/09/2024 u 14:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Fon der Lajen: Partneri sa zapadnog Balkana pripadaju Evropi

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, koja je danas ugostila lidere zapadnog Balkana na radnom ručku u Briselu, istakla je da svih šest partnera iz regiona pripada Evropi i da se na tome radi u EU.

Istovremeno, dodala je Fon der Lajen, radi se na približavanju Uniji ekonomija i tržišta iz regiona uz pomoć Plana rasta za zapadni Balkan, vrijednog šest millijardi eura, prenosi Blic.rs.

- Danas sam primila lidere šest partnera sa zapadnog Balkana. Svih šest zemalja pripada Evropi. To je ono na čemu radimo. Paralelno, približavamo njihove ekonomije i tržišta našim Planom rasta od šest milijardi eura za region - navela je Fon der Lajen na društvenoj mreži Iks, gdje je objavila i snimak sa liderima zapadnog Balkana.

Fon der Lajen: EU će dati Ukrajini 160 miliona eura od zamrznute ruske imovine

Radnom ručku u Briselu prisustvuju predsjedavajuća Savjeta ministara BiH Borjana Krišto, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijeri Albanije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore Edi Rama, Hristijan Mickoski i Milojko Spajić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, prenosi Tanjug.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 14:15