Кери Џонсон кршила мјере / - Твитер
16/01/2022 u 15:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

И госпођа Џонсон кршила мјере: Кери на прослави вјеридбе, Британци у карантину

Обје жене се смиjу док позираjу на софи на отвореноj тераси клуба. У то вријеме, Британци су били упозорени да jе земља на прагу другог таласа корона вирсуа, са око 4000 нових случаjева, преноси Деjли меjл

Кери Џонсон, супруга британског премиjера Бориса Џонсона, сликана jе како наводно крши правила социjалног дистанцирања када jе прославила вјеридбу приjатељице, само неколико дана након што су грађани упозорени да држе дистанцу од људи са коjима не живе. Ова информациjа долази у jеку сличног скандала у коjем се нашао њен супруг.

Госпођа Џонсон jе била на прослави вјеридбе приjетељице Ане Пиндер 17. децембра 2020. године у приватном клубу у Ковент Гардену у Лондону.

На друштвеним мрежама кружи фотографиjа на коjоj се види да jе рука Џонсонове жене обавиjена око њене приjатељице. Обје жене се смиjу док позираjу на софи на отвореноj тераси клуба. У то вријеме, Британци су били упозорени да jе земља на прагу другог таласа корона вирсуа, са око 4000 нових случаjева, преноси Деjли меjл.

Смјернице о социjалном дистанцирању од два метра и правило да смије да се окупи само шест особа, што значи да jе било забрањено да се људи окупљаjу за било шта осим ако ниjе ријеч о послу, образовању, сахрани или вјенчању.

Неколико дана прије него што су срећни приjатељи усликани како се смиjу у ноћном проводу, премиjер Британиjе Борис Џонсон jе био домаћин конференциjе за новинаре на коjоj jе подсјетио британску jавност да "увијек држи два метра дистанце од људи са коjима не живе", и упозорио jе да jе земља на прагу другог ковид таласа.

"Ако желимо да побиједимо вирус, онда свако у сваком тренутку треба да ограничи друштвени контакт колико год jе могуће и да минимализуjе интеракциjу са другим домаћинствима", рекао jе Џонсон.

"Безбједниjе jе састаjати се на отвореном и требало и да се држите подаље од било кога са ким не живите, чак и ако су у питању блиски приjатељи и породица. Умањите друштвене контакте, да можемо да школе оставимо отвореним као и предузећа", додао jе он.

Портпарол госпође Џонсон jе рекао за британски Телеграф да жали због тренутне грешке када jе отворено грлила своjу приjатељицу упркос томе што су у то вријеме вражила правила социjалног дистанцирања.

Ова вијест стиже у тренутку када Борис Џонсон чека резултате истраге државне службенице Сjу Греj о новодом низу забрањених журки коjе су потресле конзервативну партиjу последњих месеци.

Борис Џонсон jе прије неколико дана признао да jе 20. маjа 2020. године присуствовао забави у башти Даунинг стрита у вријеме када jе важио локдаун у Великоj Британиjи. Он се и бранио тиме да jе мислио да jе у питању радно окупљање. Прије тога jе земљу потресао скандал са jош jедним кршењем мјера у Даунинг стриту када се сазнало за божићну забаву у тоj резиденциjи 2020. године и време када су исто важиле строге мјере због короне.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 18:31