Кијев, Украјина / - фото: RTRS
25/01/2022 u 18:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

И Канада повлачи породице својих дипломата из Украјине

Канада, која је заузела одлучан став према Москви након руске анексије Крима 2014. године, саопштила је прошле недјеље да ће Украјини понудити зајам до 120 милиона канадских долара

Канада је данас саопштила да привремено повлачи породице својих дипломата из Украјине због гомилања руских трупа дуж границе с овом источноевропском земљом.

Амерички Стејт департмент потврдио је у недјељу да је наређено да чланови породица дипломата напусте Украјину, уз образложење да би војна акција Русије могла да се догоди у било ком тренутку, преноси Ројтерс.

 - Због текућег јачања руског војног присуства дуж границе с Украјином и дестабилизујућих активности Москве у Украјини и око ње, одлучили смо да привремено повучемо дјецу особља канадске амбасаде млађу од 18 година и чланове породица који су у њиховој пратњи - наводи се у саопштењу канадског министарства спољних послова без додатних детаља.

Канада, која је заузела одлучан став према Москви након руске анексије Крима 2014. године, саопштила је прошле недјеље да ће Украјини понудити зајам до 120 милиона канадских долара (95 милиона долара).

У међувремену је и Министарство спољних послова Шведске саопштило да се због безбједносне ситуације савјетује забрана свих путовања у Украјину која нису неопходна, као и на полуострво Крим, у регионе Доњецка и Луганска.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 22:38