/ Ελληνική Αστυνομία
18/09/2021 u 20:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Из Грчке преко Албаније превозили мигранте: Одузето 1.613 лажних пасоша

Чланови криминалне организације имали су различите могућности у вези са начином превоза са надокнадом од 600 до 10.000 еура

Атинска безбjедносна под-управа Управе за безбjедност Атике разбила jе криминалну организацију која се бавила трговином миграната из Грчке у друге европске земље. Након организоване операције 15 страних држављана је ухапшено, док се за шест осумњичених трага.

- Против њих је покренут поступак због кривичних дјела криминалног организовања, фалсификовања и фалсификовања потврда у завјери и наставку рада и кршења Кодекса усељавања и социјалне интеграције и Законодавства о странцима и спречавању и сузбијању криминалних активности- речено је из грчке полиције.

Чланови криминалне организације имали су различите могућности за заинтересоване у вези са начином превоза и одредиштем у европској земљи, са надокнадом од 600 до 10.000 еура.

image


 

Ελληνική Αστυνομία

- Ваздушни саобраћај био је најчешћи начин илегалног превоза странаца из Грчке у европске земље, као и из азијских земаља. Превезени су на аеродром у Атини, снабдјевени фалсификованим путним документима, а како би преварили власти, чак су заинтересованој страни издали двије авионске карте. Једна карта је била за државу по његовом избору у Европи, а друга је била за град у Грчкој, коју је показао током почетне провјере. Цијена трансфера, по особи, кретала се од 4.500 до 10.000 еура. Други начин превоза странаца био је из Грчке и у Италију, трајектом. Чланови организације су се побринули да се заинтересована лица укрцају у контејнере или камионе, који би се потом укрцали на брод. Цијена трансфера, по особи, кретала се од 600 до 3.000 еура. Трећи начин транспорта био је друмски, преко Албаније до других европских земаља. У овом случају, главни дио руте ишао је возилима (приватним аутомобилима, таксијима, аутобусима), док се граница прелазила пјешице, како би се избјегле контроле. Цијена трансфера, по особи, била је најмање 4.000 еура- саопштила је грчка полиција.

image


 

Ελληνική Αστυνομία

Извршено је више претерса кућа и објеката, одузето је 1.613 пасоша и личих карата страних земаља, 13.605 еура, 42 мобилни телефони, 4 аутомобила, преко 2.500 дигиталних датотека, путних идентификационих докумената (пасоши, личне карте итд.), који се користе као матрице фалсификованих путних исправа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:21