/ - ILUSTRACIJA
08/10/2024 u 22:15 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Lista najprijateljskijih gradova Evrope: Prvo mjesto prijestonica koju čine ljubazni ljudi otvorenog uma

Svi volimo putovanja u evropske gradove radi odmora i upoznavanja novih znamenitosti, ali koji od njih obećava najprijateljskiji boravak?

Putnici obično biraju destinaciju na osnovu raskošnih hotela ili intrigantnih spomenika, ali ako „zagrebete“ malo dublje otkrićete da srce jednog grada zapravo leži u njegovim ljudima.

Urbane zajednice u Evropi su raznolike i gostoljubive, a pojedine su voljnije od drugih da podjele svoju kulturu sa turistima.

Prijateljska lica nalaze se svuda, od mediteranskih ostrva do nordijskih kraljevstava, a čitaoci Conde Nast Traveller-a izabrali su „creme de la creme“ evropskog gostoprimstva.

Časopis o putovanjima koji dodjeljuje  nagrade pod nazivom Conde Nast Traveller’s Readers’ Choice Awards imenovao je najprijateljskije gradove Evrope. Nakon što je na njhovoj listi najprijateljskijih država Evrope Austrija zauzela prvo mjesto, najprijateljskiji grad nalazi se u Skandinaviji.

U nastavku pogledajte listu od deset najprijateljskijih gradova u Evropi u okviru dodeljivanja nagrada Readers’ Choice Avards 2024.

10. Napulj

9. Milano

8. Lisabon

7. Kopenhagen

6. Palma de Majorka – Palma

5. Berlin

4. Beč

3. Valensija

2. Budimpešta

1. Stokholm

Za Stokholm pišu da je opravdano dobio titulu najprijateljskijeg grada jer su Šveđani otvorenog uma, ljubazni i veseli.

Samo nekoliko dana u švedskoj prijestonici naučićete šta je „fika“ – „pauza za kafu“. To je važna tradicija druženja više od samih toplih napitaka. Rasprostranjen na 14 ostrva, Stokholm je vrlo dinamičan grad. Čak je i metro sistem oživljen upečatljivim muralima i instalacijama, stvarajući jedinstvenu galeriju koja se proteže na 110 kilometara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. oktobar 2024 22:17